Duurzaamheid

Bij HBS BOUW streven we naar duurzaamheid in al onze activiteiten. Wij geloven in een verantwoorde benadering van schuttingbouw, waarbij we continu streven naar milieuvriendelijke oplossingen. Hier zijn enkele manieren waarop wij ons inzetten voor duurzaamheid:

 

  1. Elektrisch gereedschap: We maken gebruik van hoogwaardig elektrisch gereedschap met een laag energieverbruik. Hiermee verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar zorgen we ook voor efficiëntie in ons werkproces.

  2. Beperking reisafstanden: Door zorgvuldige planning streven we ernaar reisafstanden tot een minimum te beperken. Dit niet alleen om tijd en kosten te besparen, maar ook om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Lokale leveranciers genieten onze voorkeur.

  3. Materialen met keurmerk: Al onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van duurzaamheid en kwaliteit. We geven de voorkeur aan hout en andere bouwmaterialen met erkende keurmerken, die aantonen dat ze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, of dat deze worden vervaardigd door hergebruik van materiaal zoals het ecobeton waarmee we optioneel de palen aanstorten.

  4. Compensatie CO2-uitstoot: Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de impact van onze activiteiten op het milieu serieus. Daarom compenseren we actief onze CO2-uitstoot door deel te nemen aan programma's voor bosbehoud en investeringen in duurzame energieprojecten.

  5. Duurzame werkbussen: Onze bedrijfswagens zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van brandstofefficiëntie en milieuvriendelijkheid. We investeren in moderne, zuinige voertuigen om onze mobiliteit te optimaliseren en de impact op het milieu te minimaliseren.

  6. Restmaterialen: Eventuele bruikbare restmaterialen worden verzameld en hergebruikt, materialen die niet herbruikbaar zijn voor schuttingen worden beschikbaar gesteld voor andere doeleinden, zo worden er vogelkastjes en tuinmeubels vervaardigd van restmateriaal door een sociale werkplaats.
  7. Reparatie en onderhoudsservice: met deze service garandeerd HBS BOUW haar klanten niet alleen schone, hele en veilige hout- en betonschuttingen, maar zorgt periodiek onderhoud er ook voor dat de levensduur van een hout- beton schutting met 120% wordt verlengd -waardoor de schutting jaren langer mee zal gaan!

 

Bij HBS BOUW geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om bij te dragen aan een gezondere planeet. Door deze principes in de praktijk te brengen, streven we ernaar duurzame schuttingoplossingen te bieden zonder concessies te doen aan kwaliteit en vakmanschap.